keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Perunarieskat

Pienet perunarieskat ovat nopeita ja juuri uunista tulleina niin makoisia. Rieskat on sitäkin kivoja, että niitä voi tehdä mistä jauhoista hyvänsä ja aineksia löytyy kaapista lähes aina. Tästä ohjeesta tulee pellinen pieniä pyöreitä rieskoja eli 9 kpl. Kuvassa kaurajauholla leivottuja malleja.


n. 2 dl perunasosetta
½ dl vettä, kaurajuomaa tai muuta sopivaa nestettä
n. 1½ dl jauhoa
1 rkl tärkkelysjauhoa
(¼ tl leivinjauhetta)
2 rkl sopivaa öljyä
suolaa

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja nostele lusikalla leivinpaperin päälle taikinasta nokareita. Taputtele jauhotetulla kädellä ohuiksi. Tykkään taputella rieskat perunajauhotetulla kädellä, taikina ei jää käteen kiinni ja perunajauho antaa rieskalle kivan pinnan. Pistele rieskat ja paista kuumassa 225-250 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes pintaan alkaa ilmestyä ruskeita pilkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti