maanantai 21. toukokuuta 2012

Jälleen uusia rajoitteita ja kalapihvejä

Jälleen ovat allergiat ilmoittaneet meille olemassa olostaan. Tänään oli se odotettu päivä, kun kaveri kävi sairaalalla kala-altistuksessa. Kala on ollut sellainen kysymysmerkki koko ajan. Imetyksen aikana kasvatettu lohi tuntui tulevan maidosta läpi, mutta muutama savustettu muikku ei taasen tuntunut tekevän mitään. Ollaankin mietitty kasvatusrehujen osuutta oireiluissa. Kotona ei kuitenkaan olla uskallettu kalaa maistella ja tämä oli myös lääkärimme suositus. Kaverin reaktiot kun ovat olleet todella voimakkaita esimerkiksi maitoa ja vehnää kohtaan. Kaverille siis kehittyy helposti anafylaktisia oireita, joten ollaan katsottu parhaaksi altistua tietyille ruoka-aineille valvotuissa oloissa. Ompahan lääkkeet lähellä ja ammattitaitoisia ihmisiä ympärillä. Huomattavasti parempi vaihtoehto kuin panikoiva äiti adrenaliiniruisku ojossa... No kala ei siis todellakaan sovi, se selvisi tänään. Altistus oli nopea. Näin olin jotenkin aavistellutkin.
On se hassua. Vaikka jollain tasolla lähes tiesin, mitä tänään tulee tapahtumaan, toivon pilkahdukset olivat kuitenkin sairaalaan mennessä mukana. Mitä jos kuitenkin... Mutta on se oikeastaan hienoa, että osaa olla toiveikas. Sehän kertoo vaan siitä, että allergiamörkö ei ole selättänyt meitä, päinvastoin. Ja on hyvä tietää asioiden oikea tola. Ei tarvitse tätäkään jossitella. Nyt taidan painella syömään kaverille tekemiäni kalapihvejä etteivät mene hukkaan. Meillä oli siis omat kalat mukana. Tuli muuten ihan kivan makuisia pihvejä, jotka kestivät tosi hyvin kasassa. Laitan ohjeen tähän, jos tästä olisi vaikka jollekin toiselle kalaa sietävälle rajoitteiselle iloa.

Kalapihvit (munaton, maidoton)
Ohjeesta tulee kuusi pihviä
 
150g ruodotonta ja nahatonta ahvenfilettä
½ dl oolannin perunamuussiainesta
3/4 dl kaurajuomaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
½ tl sipulijauhetta
½ tl kuivattua tilliä
ripaus suolaa ja valkopippuria
½ rkl perunajauhoa
 
Kuumenna kaurajuoma kattilassa ja lisää siihen perunamuussiaines. Anna kypsyä ja lisää öljy sekä mausteet. Jauha kalafileet yleiskoneella hienoksi massaksi ja lisää kalan joukkoon jäähtynyt muussi ja perunajauhot. Sekoita hyvin ja paista pannulla öljyssä. Pidin pihvejä vielä 10 minuuttia 150 asteisessa uunissa, että olivat varmasti kypsiä.

2 kommenttia:

  1. Aattelin kokeilla ohjetta, johon tulee kookosmaitoa, seitiä, oliiviöljyä ja bataattia. Peruna aiheuttaa mulle korvien kutinaa ja sokeristuu suolistossa.

    VastaaPoista
  2. Aattelin kokeilla ohjetta, johon tulee kookosmaitoa, seitiä, oliiviöljyä ja bataattia. Peruna aiheuttaa mulle korvien kutinaa ja sokeristuu suolistossa.

    VastaaPoista