sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Sipulikastike

Mistäköhän se johtuu, että vaikka mausteisemmat ruokalajit yleensä osuu meillä paremmin makuhermoon, niin usein mielipiteet jakava sipulikastike on tämän porukan mielestä  vaan niin hyvää.  Meillä taitaa olla hieman omituiset lapsetkin, kun sipulista tykkäävät. Lienee isältään peritty taipumus. Meidän isukka on kuulemma pienenä poikana tykännyt maidossa kypsäksi keitetyistä kokonaisista sipuleista.  Ja kaikista meidän talouden allergiasopiviksi trimmatuista ruoista tämä maistuu ehkä eniten sille itselleen.  


2 suurta tai 2 pienenpää sipulia
(1 tl sipulijauhetta) todellisille sipulifanaatikoille
 ½ dl sopivaa öljyä
2 rkl kaurajauhoa
4 dl kaurajuomaa
½-1 tl suolaa
½ tl valkopippuria

Lisää puolet öljystä kattilaan ja kuullota siinä hienonnetut sipulit kypsäksi. Lisää loppu öljy sekä kaurajauho. Anna jauhon kypsyä hetki, varo ruskistamasta. Lisää kaurajuoma ja mausta. Anna kastikkeen hautua vartin verran. Lisää vielä tarvittaessa tilkka kaurajuomaa. Sopii mainiosti esim. lihamurekkeen tai jauhelihiapihvien kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti