sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Juhlat on juhlittu

Juhlat on juhlittu ja lähes kaikki herkutkin syöty. Kahden epäonnistuneen kakun jälkeen meillä syötiin torttua. Näillä meidän jauhovaihtoehdoilla kakun leipominen on kovin haastavaa. Ensimmäinen teos oli komea kuin kondiittorin tekemä, muuta liiasta tattarista johtuen maistui ihan lehmän p****e. En siis ole koskaan maistanut, mutta tiedättehän, kun jokin ruoka tekee suuhun epämiellyttävän mielikuvan jostakin hajumuistosta johtuen. Pakko ihan laittaa kuva, komea kasa vai mitä. Moni kakku päältä kaunis.


Toinen maistui hyvälle, mutta hajosi käsiin. Arvaatkaa oliko positiiviset fiilikset. Päädyin siis hieman varmempaan vaihtoehtoon vaikkakin tuo suklaakin on ihan kysymysmerkki. Kaverin torttuannos olikin suhteellisen mikroskooppinen. Silti mentiin sillä periaatteella, että pöydässä on vain sellaista, että kaikki voivat syödä kaikkea (tai ainakin maistaa). Meille sopivia kakun koristeita ei kaupasta saa, mutta nämä sydämet sisältävät meille nk. turvallisia allergeeneja ja riittää, kun ne nyppii kaverin lautaselta pois. Ohjetta tulee myöhemmin. Pitää etsiä se lehti, jonka kulmaan laitoin ainekset ylös.


Ihanat pienet kekkerit meillä kyllä oli. Joskus tulee varmaan stressattua liikaakin näiden syömisten kanssa. Jotenkin sitä vaan haluaa antaa kaikkensa rakkaimmilleen. Meillä on ollut muutamia tilanteita kyläillessä, että kaverille on itku tullut, kun ei saa pöydästä mitään ottaa ja pitää tyytyä omiin eväisiin. Olenkin päättänyt, että kotona ei koskaan tule tarjoiluiden vuoksi paha mieli, korkeintaan vieraille. Ja samalla ei kuitenkaan  tahdo rankaista niitä perheenjäseniä, joilla rajoitteita ei ole. Tällaiset hetket antavat sitten tarmoa näihin kokkailuihin ja kokeiluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti