keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Suklaakakkupohja (ton-ton-ton)

Monasti on ollut mielessä lisätä viime vuoden luottokakkupohjan ohje tänne blogiin. Tämän avulla juhlittiin lasten edelliset synttärit. Kakku on pomminvarma eli onnistuu aina ja on mielestäni vegeteokseksi todella hyvä. Pidän kosteista ja täyteläisistä suklaakakuista ja tämä on sellainen. Makeahan tämä pohja on, mutta esimerkiksi suomalainen puolukka toimii tämän kanssa loistavasti. Meillä kakun välissä on tainnut joka kerralla olla vadelmaa. Tätä syötäneen myös seuraavissa juhlissa, mutta ajattelin koettaa kakkua silloin carobin kanssa, kun tuosta kaakaosta ei ota selvää, että sopiiko se ihan täysin. Päivittelen sitten sitä kokeilua myöhemmin. Kuvassa kaverin 1-vuotis kakku, josta en valitettavasti ole tajunnut ottaa yhtään kuvaa leikattuna. Pienet lelut ovat muuten mielestäni loistavia kakun koristeita. Niillä saa hauskasti näyttävyttä helpolla, eivät sisällä allergeeneja ja kun kakku on syöty, jää lelut muistoksi leikkeihin.


5 1/4  dl semperin fin mixiä tai allergisen leivontajauhoseosta
4½ dl sokeria
2 tl soodaa
1 1/3 dl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
4½ dl kaura-, riisi- tai soijajuomaa tai vettä (meillä kaurajuomaa)
1 dl sopivaa öljyä
1½ rkl omenaviinietikkaa
½ tl vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria

Siivilöi kulhoon kuivat aineet ja lisää joukkoon toisessa kulhossa yhteen sekoitetut nesteet. Sekoita tasaiseksi. Olen tehnyt kakusta kahdenlaista versiota. Nelikerroksisen pylväsmäisen kakun olen pasitanut kahdessa erillisessä vuoassa. Brunon paperiset kertakäyttövuoat ovat loistavia, niitä ei tarvitse edes voidella. Ovat sellaisia ruskeita, olivatkohan halkaisijaltaan 18 cm. Kuvan kakun olen pasitanut yhdessä isossa irtopohjavuoassa, jonka vuorasin leivinpaperilla. Paista kakkuapohjaa/pohjia 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vartti ennen kumoamista ja jäähdytä mielellään jääkaappikylmäksi ennen kuin halkaiset pohjan. Kakku paranee vanhetessaan ja on mielestäni parhaimmiillaan päivää ennen kuin menee ns. yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti