lauantai 26. toukokuuta 2012

Kuituinen tattarivispipuuro

Pakastimesta on mustikat syöty ja intouduin ostamaan kaikkien kehumaa pensasmustikkaa. Vispipuuro tehdään kyllä jatkossakin ihan sillä perinteisellä metsämustikalla. Vaan kyllä tuolle pensasmallillekin käyttöä löytyy, ei vaan tässä ruokalajissa. Kuvan puuro on menossa esikoiselle ja kylkiäisenä onkin ihan tavan maitoa, arlaingmanin vanhanajan punaista luomumaitoa, nam. Oli näin puuron kera tosi hyvää ja kermaista, maistui ihan lapsuudelle.
 


5 dl vettä
3 dl marjoja

(käytin pensasmustikkaa)
1-2 rkl sokeria
1 dl tattarileseitä
1 dl tattrijauhoja

Keitä vesi ja lisää siihen marjat. Tällä kertaa käytin pensasmustikkaa ja siitä johtuen sokeria tuli laitettua normaalia vähemmän, 1 rkl. Lisää lese sekä jauhot ja keitä puuroa 5 minuuttia. Anna tekeytyä kattilassa kannen alla toiset viisi minuuttia ja anna sen jälkeen jäähtyä ilman kantta. Vispaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Tarjoa kauramaidon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti