tiistai 15. toukokuuta 2012

Valkosipuli"kerma"perunat


 8 keskikokoista perunaa
(1 punasipuli)

½ dl sopivaa öljyä
2 rkl kaurajauhoa
4 dl kaurajuomaa
1tl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
3-4 tl valkosipulijauhetta
ripaus mustapippuria
1 rkl oluthiivahiutaleita

Mittaa suurehkoon kattilaan öljy ja jauhot, kuumenna ja lisää kaurajuoma koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes seos sakenee. Lisää etikka ja mausteet. (Tällä kertaa valkosipuli tuli purkista, koska ostamamme tuore oli todella kitkerää). Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Suikaloi myös sipuli. Laita perunasiivut ja sipulit kattilaan ja sekoita niin, että kastiketta on joka puolella. Kaada perunat kattilasta öljyttyyn uunivuokaan. Paista perunoitaa 200 asteessa noin tunti, kunnes ovat pehmeitä. Viimeiset kymmenen minuuttia voi paistaa grillivastuksen alla, niin pintaan tulee kaunis väri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti