tiistai 15. toukokuuta 2012

Porkkanaleipä (gluteeniton)

Leivontapäivän tuotos oli tällä kertaa porkkanaleipä. Taikina tuli tehtyä jälleen fiilispohjalta. Onneksi olen nykyisin alkanut siinä leivonnan sivussa kirjoittelemaan määriä muistiin, niin osaa sitten onnistuneempia tekeleitä tehdä toisenkin kerran. Hyvää leipää tuli tämän päivän fiiliksillä, vaikka siemenet jäi pois, kun olin ne aamulla laittanut likoamaan ilman vettä.  Makuraati antoi silti hyväksyntänsä. Tätä syödessä tuli ajatus, että nesteenä voisi olla kiva kokeilla porkkanamehua. Ehdottomasti kokeiluun...

4 dl kaurajuomaa tai vettä
1 pss kuivajiivaa
1 rkl psylliumia
1 rkl siirappia tai hunajaa
1-1½ tl suolaa
1-2 porkkanaa raastettuna (riippuen koosta)
2 dl tattarirouhetta
2 dl provenan täyskaurajauhoa
3 - 3½ dl tattarijauhoa
½ dl perunajauhoa
2 rkl sopivaa öljyä
(½ dl auringonkukansiemeniä hyvin liotettuna)

Mittaa lämpimään nesteeseen psyllium, hiiva ja siirappi/hunaja, sekoita ja anna seisoa 10 minuuttia. Raasta tällä välin porkkana. Jos käyttää kaksi porkkanaa tai siemeniä, kannattaa raastaa hienommaksi, yksi porkkana ilman siemeniä menee karkeampanakin ilman, että leipä murenee. Lisää seokseen raaste, öljy sekä kuivat aineet. Kaada taikina öljyttyyn leipävuokaan, tasoita pinta ja anna kohota peitettynä puoli tuntia. Paista leipää 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti