maanantai 28. toukokuuta 2012

Minestronekeitto

Minestronekeittoon kuuluu perinteisesti tomaatti, meille on viime aikoina syntynyt ihan uusia perinteitä ja tähän versioon ei tomaattia työnnetä. Meillä minestronekeiton nimellä kulkee kaikki sopat, joissa on makaronia joukossa. Tämä on siitä kiva ruokalaji, että keiton voi tehdä lähes mistä kasviksista vain ja kruunata edellisen päivän liharuoan tähteillä. Kaveri kun ei kasvisruokia juuri harrasta, vaan proteiinien saannin turvaamiseksi lautaselta löytyy lähes poikkeuksetta myös lihaa. Tällä kertaa broiskun koipilihaa. Sattui muuten soppaan kuin nenä päähän. Lihahan ei ole mikään pakko, keitto maistuu muutenkin. Siksipä laitan ohjeen myös kasvisosioon.
 

n. 7 dl vettä
1 porkkana
10 cm kesäkurpitsaa
1/4 punaista paprikaa
½ sipuli
6 siivua suolakurkkua
1½ dl makaronia
(meillä tattaripastaa)
½ tl sipulijauhetta
½ tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua persiljaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
(lihaa esim. broiskua, kinkkua tai vaikka nakkeja)
 
Suikaloi pestyt ja kuoritut kasvikset. Kesäkurpitsasta kaavin lusikalla siemenet pois. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin porkkanaa sekä sipulia ja lisää hetken kuluttua paprika sekä kesäkurpitsa. Kuullota vielä hetki, mausta, lisää suikaloitu suoakurkku ja mieluiten kuuma vesi. Anna kasvisten kiehua noin 10 minuuttia ja lisää sitten makaronit, keitä vielä 5 minuuttia. Huomioi käyttämäsi pastan keittoaika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti