sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Raparperitorttu

Raparperiaika on jälleen parhaimmillaan ja nyt nähdään sopiiko tuo alkukesän herkku Kaverille. Tein iltakahville tällaisen pienenpienen tortun tapaisen halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuokaan. Oli oikein maistuva ja mukavan pikainen tekele. Ohjeessa on käytetty tomusokeria, koska tavallinen ei olisi riittänyt ja kaikki ohjeet tapaan laittaa tänne blogiin ihan kaunistelematta…
 

1 dl provenan täyskaurajauhoa
½ dl maizenaa
½ dl perunajauhoa
¾ dl tomusokeria
tl kärjellinen ksantaania ja psylliumia
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
¼ tl vaniljaa
½ dl aurinonkukkaöljyä
1 rkl siirappia
1 dl kaurajuomaa

1 dl pieneksi pilkottua raparperia
2 rkl sokeria
1 rkl sulaa kookosöljyä
½ dl puhdaskaurahiutaleita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten kaurajuoma, siirappi, vanilja sekä öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna seisoa sen aikaa, kun valmistelet täytteen. Kuori ja pilko raparperi. Lisää raparperit, sokeri ja kaurahiutaleet sulan kookosöljyn joukkoon ja sekoita yhteen. Kaada taikina vuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja ripottele päälle raparperitäyte. Paista piirasta 200 asteessa  noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti