perjantai 25. toukokuuta 2012

Rusinakakkuset

Olen silloin tällöin kokeillut tehdä lapsille, ja varsinkin allergisille sellaisille, sopivia keksintapaisia kakkusia. Yritykset ovat kerta toisensa jälkeen jääneet jotenkin todella pehmoisiksi. Vaan nytpä onnistui mureat kakkuset. Leivinajuheen pois jättäminen taisi olla se taika ja olen myös aina aiemmissa virityksissä tunkenut mukaan tärkkelysjauhoa. Nämä kakkuset ovat gluteenittomia, maidottomia, soijattomia ja mikä parasta, ne voi tehdä juuri niistä jauhoista ja hiutaleista, mitkä kullekin sopivat. Eihän nämä mitään dominokeksejä ole, tällaisia krouvin näköisiä terveyspikkuleipiä enemmänkin. Meidän penskat kyllä tykkäsi kovasti ja maistui omaankin suuhun, varmaan juuri sen takia, että eivät tosiaan ole mitään äkkimakeita.


1 dl sopivia hiutaleita
(käytin kauraa ja tattaria)
1 dl sopivia jauhoja
(käytin provenan täyskauraa ja tattaria)
½ dl sopivaa öljyä
2-3 rkl siirappia
½ dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
veitsen kärjellinen vaniljaa
ripaus suolaa
ripaus kanelia
2 rkl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää sekaan öljy, siirappi ja vesi. Sekoita hyvin ja tee taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita. Itse käytin kahta teelusikkaa apuna. Nokareiden pintaa voi halutessaan siistiä ennen paistamista, niin ettei pintaan jää "piikkejä". Paista kakkusia 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, niin että saavat hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti