maanantai 28. toukokuuta 2012

Pinaatti-sipulileipä

Tätä leipää tehdessä kuvittelin, että leivästä tulisi ihan vihreä, mutta ei tämä kyllä vihreältä näytä, höh. Maukasta oli kyllä. Nämä sipuliset versiot uppoaa meidän perheessä. Mikäli ei ole suuri sipulin ystävä, suosittelen puolittamaan sipulin määrän, koska tällä määrällä sipulin maku on suht voimakas. Kokonaan ei kuitenkaan kannata jättää pois. Ohjeen paahdettu sipuli on muutoinkin aika voimakkaan makuista ja sen voi halutessaan korvata esim. 1 tl sipulijauhetta. Nämä on taas niitä makuasioita...
 

5 dl vettä
1,5 rkl psylliumia
1 tl sokeria
2 dl tattarijauhoa

1 pss pakastepinaattia (150g)
2 tl paahdettua sipulihiutaletta
½ tl valkosipulijauhetta

1 tl suolaa
2 rkl sopivaa öljyä
2 dl puhdaskaurahiutaleita
½ rkl finaxin hapanjuurta
2, 5 dl provenan täyskaurajauhoja
½ dl perunajauhoja
3 dl tattarijauhoja

Mittaa leivontakulhoon vesi, psyllium, sokeri, osa jauhoista ja hiiva. Anna turvota 15 minuuttia ja valmistele sillä aikaa pinaatti. Kuumenna pinaattia kattilassa miedolla lämmöllä niin kauan, että se on täysin sulaa ja neste on lähes haihtunut. Mausta sipulirouheella ja valkosipulijauheella. Anna jäähtyä haaleaksi ennen kuin lisäät sen taikinajuureen yhdessä suolan ja öljyn kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita huolellisesti sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella muutaman minuutin ajan. Leivo öljytyin käsin taikinasta leivinpaperin päälle pellille pitkulainen leipä ja kohota peitettynä 20 minuuttia. Paista leipää 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti