lauantai 19. toukokuuta 2012

Voileipäkakku (ton-ton-ton) jatkuu

Nyt sitten väkerrettiin se ihan virallinen versio tästä lähes kaikettomasta voileipäkakusta. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä uudelleen broiskutäytteinen kakku, mutta suunnitelmat muuttuivat kinkkukakuksi, kun tehtävää riitti muutenkin ihan tarpeeksi. Jotenkin siis valmis kinkku houkutti enemmän... Ja hyväähän täytteestä tulikin. Ehkä enemmän aikuistenkin mieleen tämä.


Aiemmasta koevedoksesta poiketen käytin tällä kertaa täytteessä munatonta majoneesia ja tämä vaihdos oli kannattava. Tuo aiempi kuorruteversio kun tuppasi ikävästi kovettumaan kylmässä. Kakun pinnassa tämä on loistava ominaisuus, mutta sisus saisi kyllä olla pehmoinen jo jääkaapista otettaessa. Suosittelen siis majoa tai vähintäänkin puolet ja puolet sekoitusta, joka olisi luultavasti koostumukseltaan paras versio. Tällä kertaa myös kostutettiin enemmän. Kuten jo tekovaiheessa arvelin, edellinen kakku jäi todella kuivaksi. Tällä kertaa myös leipä oli eri. Sipulileipä toimi kakussa todella hyvin. Varmasti parempi valinta juuri broilerin kaveriksikin. Tämän kinkkutäytteen kanssa taasen toimisi varmasti tuo broiskukakkupostauksen hapanleipäkin. No mutta ohjetta... (Kuvassa kakku juuri ennen kannen laittoa)


Kinkkutäyte
2 dl kaurajuomalla ohennettua kananmunatonta majoneesia
jonka maustoin oluthiivahiutaleilla, suolalla, valkopippurilla, persiljalla, sipuli- ja valkosipulijauheella sekä paprikalla
1 pkt vatajan lisäaineetonta pyökkisavustettua kinkkua kuutioituna
1/4 paprika pieninä kuutioina
½-1 dl suolakurkkua pieninä kuutioina (käytin euroshopper, on lisäaineeton)

Valmista majoneesi ja mausta se kevyesti. Pilko kinkku, kurkut ja paprika pieneksi kuutioksi ja sekoita kaikki aineet. Lisää mausteita mikäli tarpeen. Majoneesia ei alussa kannata notkistaa likaa, tässä vaiheessa voi hyvin lisätä kaurajuomaa tarpeen mukaan.

Leikkaa leivästä pinnat pois ja viipaloi pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Leivän on hyvä olla täysin jäähtynyt ennen leikkaamista. Huomasin, että leipä on myös hyvä jäähdyttää paistovuoassa. Tällöin leivän saa jäämään hyvän kosteaksi ja sen käsittely on helpompaa. Kokoa kakku ja kostuta jokainen kerros huolellisesti. Imeytin kerroksiin lusikan avulla kaurajuomaa  aika reilulla kädellä. Kakku olikin tosi mehevä. Jos mahdollista, kakku kannattaa täyttää edellisenä iltana ja antaa tekeytyä painon alla yön yli. Litran mehutölkki oli riittävä paino. Kuorrutukset ja koristeet tein pari tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti