sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Grillattua possua

Näin alkukesästä grillailu on huisin mukavaa, kun grilliherkut tuntuvat jotenkin uuden makuisilta. Vähän sellainen joulukinkkuilmiö. Tässäpä kaksi meidän poppoolle sopivaa marinadia. Lapset tykkäsivät varsinkin tuosta omenaisesta mallista, joka oli mukavan hillitysti maustettu. Kumpaiseenkin liemeen sukelisi 500g possua.
 

Paprika-yrttimarinadi

3 rkl sopivaa öljyä
1½ rkl valkoviinietikkaa
1½ tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
2 tl sipulijauhetta
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl vettä
1 rkl siirappia
 

Omenainen marinadi

3 rkl sopivaa öljyä
2 tl valkosipulijauhetta
1½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ prk piltin omenasosetta
1½ rkl omenaviinietikkaa
½ tl inkiväärijauhetta
 
Tykkään tehdä marinadit pakastepusseihin. Siistiä ja helppoa. Nämä pihvit maustuivat jääkaapissa yön yli ja otin lihat huoneen lämpöön tuntia ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti