keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kuumat koirat

Esikoinen sai taannoin lahjaksi leikkiruokaa ja joukossa oli hot dogeja. Ne ovat herättäneet kiinnostusta ja moninaisia kysymyksiä. Tänään tuli mitta täyteen tästä aiheesta ja ei auttanut muu kuin käydä jälleen tuumasta toimeen. Tässäpä kuumat koirat Kaverin tapaan.
 
 
3,5 dl kaurajuomaa
2 rkl kuivahiivaa
¾ rkl psylliumia
½ rkl finaxin hapanjuurta
1 rkl siirappia
2 rkl sopivaa öljyä
½ tl suolaa
½ rkl sipulijauhetta
½ dl perunajauhoa
½ dl tattarilesettä
1 dl puhdaskaurahiutaleita
2 dl tattarijauhoa
 
Lämmitä kaurajuoma ja lisää siihen hiiva, psyllium, hapanjuuri ja siirappi. Sekoita ja anna seisoa 10 minuuttia. Lisää sitten suola, sipulijauhe, öljy sekä kuivat aineet. Sekoita muutaman minuutin ajan sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle öljytyin käsin 5-6 pitkulaista sämpylää. Kohota peitettynä 20 minuuttia ja paista 225 asteessa 20 minuuttia. Anna sämpylöiden levätä leivinliinan alla 5-10 minuuttia ennen kuin halkaiset ne. Tällä välin on hyvä grillata nakit. Meillä käytössä Vatajan lisäaineettomat nakit.
Halkaise sämpylät pitkittäin niin, että toinen pitkä sivu jää kiinni. Meillä sämpylät olivat tässä vaiheessa mukavan lämpöisiä, mutta ne voi lämmittää myös uudelleen grillissä nakkien kanssa. Täytä sämpylät esimerkiksi alla olevan ohjeen mukaan tehdyllä lisäkkeellä. Kaverilla sämpylän välissä olikin vain lisäkettä ja yksi siivu suolakurkkua nakin kaverina.  Meillä vähemmän rajoittuneilla väliin kampesi myös ketsuppia, sinappia, paahdettua sipulia sekä suolakurkkuja.

 

Miedosti etikkainen lisäke

1 porkkana
10 cm kesäkurpitsaa
1 kevätsipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
ripaus valkopippuria
4-5 dl vettä
 
Raasta porkkana sekä kesäkurpitsa ja pilko kevätsipuli pieneksi varsineen. Mittaa 4 dl vettä kattilaan, kiehauta ja lisää etikka, suola, sokeri sekä pippuri.  Lisää nesteen joukkoon raasteet ja pilkottu sipuli. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Anna lisäkkeen jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti