tiistai 22. toukokuuta 2012

Perunapannukakku

Sarjassamme piilota peruna, kätke kaura. Makoisaa kahvileipää täysjyväkaurasta ja potusta.

5 dl kaurajuomaa
2 dl oolannin perunamuussiainesta
2 dl provenan täyskaurajauhoa
½ dl perunajauhoa
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl jauhettua kardemummaa
½ tl suolaa
2-3 rkl auringonkukkaöljyä
(pari ruokalusikallista rusinoita)
 
Kuumenna 2 dl kaurajuomaa ja lisää perunamuussiaines. Kuumenna sen aikaa, että peruna ”liukenee” nesteeseen. Lisää joukkoon loput kaurajuomasta. Lisää kuivat aineet sekä öljy. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota kymmenen minuuttia. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele halutessasi päälle rusinoita. Käytin 20 x 30 kokoista vuokaa, joka oli tämän kokoiselle taikinalle juuri passeli. Suosittelen metallista vuokaa, mikäli haluaa pohjastakin ruskettuneen. Jos ei omista sopivan kokoista metallivuokaa, voi pannarin nykäistä paistamisen puolivälissä leivinpaperin kulmista pellille paistumaan, kun taikina on hyytynyt tai sitten vaan hyväksyä kalpea pohja.  Paista pannaria 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia (käytin kiertoilmaa).  Anna pannukakun asettua paistamisen jälkeen vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti