sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kinuskikastike

Olen kikkaillut jo jonkin aikaa maidottoman, gluteenittoman ja rypsittömän kinuskikastikkeen parissa. Vastaus maukkaaseen kinuskikastikkeeseen oli huomattavasti yksinkertaisempi kuin aluksi luulin. Tästä ohjeesta tulee selainen keskijäykkä koostumus ei kuitenkaan kova, ns. valuu hitaasti. Kaurajuomaa lisäämällä tai vähentämällä saa säädeltyä jäykkyyttä.


1 rkl kookosöljyä
1rkl auringonkukkaöljyä
1 dl sokeria
1 tl siirappia
1,5 dl kaurajuomaa
1 tl tärkkelysjauhoa (käytin perunaa)
ripaus suolaa
(pieni ripaus kanelia)

Mittaa öljy sokeri ja 1 dl kaurajuomaa kattilaan. Keitä sekoittaen 15 min, tässä vaiheessa kattilassa pitäisi olla kupliva vaaleanruskea tahmainen vaahto. Kaada loppu kauramaito johon perunajuho on sekoitettu kattilaan, sekoita koko ajan voimakkaasti. Ota kattila heti levyltä pois. Anna kastikkeen jäähtyä hieman. Tarjoile esim. marjojen kera, kakun päällä  tai vaikkapa puolukkamuffinssien kylkiäisenä. Kakun päälle kannattaa levittää vain hieman jäähtyneenä, muttei kuitenkaan täysin kylmänä. Hieman lämmin kastike on helpompi levittää ja asettuu kauniisti. Tämän jälkeen ei kannata enää koskea, koska tällöin pinta rakeutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti