sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tuorejuustomainen levite (maidoton, rypsitön, soijaton, gluteeniton)

Tämä levite syntyi, kun kehittelin kuorrutetta voileipäkakkuun. Tämä toimii hyvin myös tuorejuuston korvikkeena, joten laitan ohjeen vielä tänne leviteosioonkin.


n. 100 g kookosrasvaa
1 rkl kaurajauhoa
1 rkl auringonkukkaöljyä
2 dl kaurajuomaa
Mausteiksi esimerkiksi:
½ - 1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl sipulijauhetta
½ tl kuivattua ruohosipulia
½ tl paprikajauhetta
½ rkl oluthiivahiutaleita
½ tl kuivattua persiljaa

Ota kookosrasva hyvissä ajoin huoneen lämpöön pehmenemää. Valmista valkokastike mittaamalla ensin kattilaan jauhot sekä öljy, kuumenna ja lisää kaurajuoma. Anna kastikkeen saeta. Voit maustaa kastikkeen tässä vaiheessa tai lisätä mausteet vasta valmiiseen levitteeseen. Vaahdota kookosrasva ja lisää vaahtoon huoneenlämpöinen valkokastike muutamassa erässä voimakkaasti vatkaten. Mikäli kastike alkaa erottua rasvasta, älä käytä koko kastiketta. Erottuneen kastikkeen voi pelasaa ruokalusikallisella öljyä, joka lisätään massaan samalla vatkaten. Levite kovettuu hieman kylmässä. Säilyy jääkaapissa noin neljä vuorokautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti