tiistai 29. toukokuuta 2012

Lihamakaronilaatikko


400 g sopivaa jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi tai ½ tl valkosipulijauhetta
maustepippuria
suolaa

6 dl tattaripastaa

½ dl sopivaa öljyä
2 rkl tattarijauhoa
n. 7 dl kaurajuomaa
1 tl sipulijauhetta
1 rkl oluthiivahiutaleita

Paista jauheliha ja sipulit, mausta suolalla ja maustepippurilla. Kaada kypsä jauheliha uunivuokaan ja mittaa joukkoon makaronit. Sekoita. Mittaa paistinpannulle öljy ja jauhot, anna jauhojen turvota, mutta avro ruskistamasta. Kaada jauhoseoksen joukkoon kaurajuoma koko ajan sekoittaen. Anna saeta ja mausta sipulijauheella ja oluthiivahiutaleilla, mukaan voi ripsauttaa suolaakin jos haluaa. Kaada kastike lihan ja makaronien sekaan ja sekoita niin, että kastiketta on kaikkialla. Lisää nestettä, mikäli makaronit eivät meinaa peittyä kunnolla. Paista 200 asteessa noin 30 minuutia, käytin kiertoilmaa. Parasta suoraan uunista tarjoiultuna, mutta menee seuraavana päivänäkin, vaikkakin koostumus tällöin aika muhennosta, mutta tämähän ei vaikuta makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti