lauantai 5. toukokuuta 2012

Vaahtokarkkitehtailua

Meillä on pienimuotoiset  juhlat tulossa ja toivomuslistalla ovat olleet vaahtokarkit. Päätin tehdä niitä itse, niin voi kaikki syödä, eikä tarvitse kaverinkaan kohdalla miettiä, että voiko jotain siitä pöydästä antaa vai ei. Ensimmäinen harjoituskierros on nyt takana ja olen melko varma, että ensi kerralla karkit hipovat täydellisyyttä. Löysin netin ihmeellisestä maailmasta hieman osviittaa vaahtisten tekoon ja vaihtamalla osan aineksista meille sopiviin sain aikaiseksi ihan mukavan satsin makiaa. Ei näitä pysty montaa syömään, eikä kyllä ilkeä lapsillekaan antaa, kun täyttä sokeria käytännössä ovat. Mutta eipä tarvitse kovin usein askarrella, kun tekee kunnon satsin. Tällä sokerimäärällä säilynevät vielä lapsenlapsillekin.   Tarkat ohjeet tulee parin viikon päästä. Viilailen vielä, mutta tässä muutama kuva jo nyt. Otin asiakseni ottaa kunnon vaihekuvat, mutta puolet unohtui, kun olin niin innoissani.
Massa alkaa muotoutua.

 Nyt eikun massa asettumaan. Huomenna totuus valkenee...

Totuus on hieman liian löysä, lisää liivatetta siis. Muuten koostumus on hyvä ja maku kohdallaan.
Saisikohan näistä agar agarilla vegeversion,niin voisi ihan kaikki syödä. (paitsi karpit)  Mietintään tämäkin...

Massa jäi todellakin aavistuksen löysäksi. Pinnan sokerointi toi asian vielä selvemmin esiin. Nuo kaakaolla kuorrutetut mallit oli muuten tosi hyviä. Niitä kaveri ei voi valitettavasti syödä. Tumma kaakao taittaa vaahtokarkin makeutta todella kivasti. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti