maanantai 7. toukokuuta 2012

Quinoarisotto

Quinoa korvaa kivasti riisin ja polentan. Quinoarisotto onkin meidän penskojen suosikkeja ja toki myös aikuiset tykkää.


Risoton olen tehnyt milloin mistäkin. Pohjana tietysti quinoa, jota neljälle hengelle keitän 2 dl. Huuhdo quinoa huolellisesti lävikössä. Lisää quinoa kiehuvaan ja halutessasi maustettuun veteen (1 osa quinoaa/ 2osaa vettä) ja keitä 15 minuuttia. Keitto-ohje löytyy yleensä pakkauksesta. Kuullota tällä välin öljyssä paistinpannulla sopivia kasviksia tai vaikka herkkusieniä. Mausta kasvikset, meillä tässäkin ruokalajissa näyttäytyvät useimmin sipuli- ja valkosipulijauheet sekä tietenkin yrtit. Tällä kertaa kasvispuolelta porkkanaa ja sipulia. Pannulle voi lisätä kuullotuksen aikana vettä, jos tuppaavat kuivumaan. Kun kasvikset ja quinoa ovat kypsiä yhdistä ne. Tarkista maku, mausta tarvittaessa. Oluthiivahiutaleilla saa aikaiseksi juustoista makua. Kermaisuutta saa aikaan lisäämällä juuri ennen tarjoilua (meidän tapauksessa) kaurajuomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti