lauantai 2. kesäkuuta 2012

Munakoisotahna

Tätä herkkua kului imetysdieetin aikana runsaasti. Rumaa, mutta hyvää. Toimii niin leivän päällä, kuin vaikkapa grillilihan kylkiäisenä. Munakoiso on vielä Kaverilla ihan kokeiluvaiheessa, mutta toivottavasti tämä herkku saadaan Kaverinkin lautaselle. Kaipa tällä on jokin virallinen nimikin, mutta meillä tämä on ollut sitä miltä näyttääkin; tahnaa. Meidän tahnaversio on mausteiden suhteen aika riisuttu malli ja sitruunakin on vaihtunut etikaksi. Esimerkiksi paahdetut sesaminsiemenet tämän kanssa maistuvat mainiolta.


munakoiso
valkosipulin kynsiä maun mukaan
2-3 rkl sopivaa öljyä
1-2 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa, mustapippuria (ja persiljaa)

Halkaise pesty munakoiso pituussuunnassa kahtia. Aseta puolikkaat kuoripuoli alaspäin uunivuokaan ja tiputa vuoan pohjalle myös valkosipulin kynnet kuorineen. Meillä tämä tarkoittaa yhtä kynttä, ihan lasten takia. Tapaan sipaista puolikkaat öljyllä, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Paahda munakoison puolikkaita 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut kunnolla. Koison pitää olla täysin pehmeää, ylikypsää. Valkosipulit voi halutessaan poistaa aiemmin, rippuu kuinka paahteisen makuisesta sipulista kukakin tykkää. Anna koisojen jäähtyä ja kaavi sitten kuorista niiden sisukset kulhoon. Laita kulhoon myös öljy, etikka sekä valkosipulit. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tahnan päälle voi ripotella hieman persiljaa, ihan jo ulkonäkösyistäkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti