tiistai 19. kesäkuuta 2012

Blinit (ton-ton-ton)

Tämänkertainen kokeilukohde olivat blinit. Ajatus lähti yhdestä blinien pääraaka-aineesta eli tattarista, siitä meile ainoasta sopivasta, loppu piti taasen säveltää. Täytyy myöntää, että ilman hapanmaitotuotteita tehtävä oli aika haastava. Onneksi edellisestä aidosta blinikokemuksesta on vierähtänyt tovi, joten järkytys ei ollut liian suuri. Ei vaan herkullisia olivat, hieman erilaisia, mutta hyviä. Lapset tykkäsivät myös. Esikko tuumasi, että ihan kuin sellaista leipälettua.


1½ dl kaurajuomaa
1 tl finaxin hapanjuurijauhetta
1tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1½ dl tattrijauhoja

1 dl lämmintä kaurajuomaa tai kaurakermaa
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
2 rkl auringonkukkaöljyä
½ tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoa

Lämmitä 1½ dl kaurajuomaa ja lisää siihen hapanjuuri, jauhot, sokeri ja hiiva. Sekoita tasaiseksi ja anna seisoa lämpimässä paikassa 1-2 tuntia.

Lisää taikinaan loppu kaurajuoma ja suola. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut vesi, öljy, leivinjauhe ja perunajauho. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista pannulla öljyssä kullanruskeaksi. Perinteiset kalaisat blinilisäkkeet ei meillä käy, mutta suolakurkku ja muut etikkasäilykkeet sekä esimerkiksi maidoton sienisalaatti ovat hyviä lisukkeita kala-allergiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti