keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kaalipiiras


Täyte:
1/4 pienehköstä varhaiskaalista
1 sipuli
1 rkl siirappia
suolaa
2 dl kaurakermaa (gogreen)
1½ dl oolannin muussiainesta
1 rkl perunajauhoja

Pohja:
3/4 dl vettä
1 dl auringonkukkaöljyä
½ tl psylliumia
1/4 ti ksantaania
1/4 sipulijauhetta
1 dk provenan kaurajauhoa
1 dl tattrijauhoa
1 dl hirvelän kaurakuitusta
(suolaa)

Suikaloi kaali ja pilko sipuli. Paista kaali ja sipuli pannulla miedolla lämöllä pehmeäksi. Valmista tällä välin taikina. Mittaa kulhoon vesi, öljy ja psyllium. Turvota hetki ja lisää sitten joukkoon kuivat aineet. Suolaa pohja ei mielestäni tarvitse, koska kaurakuitusessa suolaa on valmiiksi aika paljon, mutta maun mukaan. Mikäi taikina tässä vaiheessa tuntuu liian murenevalta, lisää hieman vettä ja öljyä. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (käytin 23 senttistä vuokaa). Mausta kaalisipuliseos suolalla ja siirapilla. Lisää kaalin sekaan kaurakerma sekä perunamuussiaines ja perunajauhot. Sekoita huolellisesti. Kaada täyte vuokaan ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Pohjataikina on heti tuoreeltaan suhteellisen kovahkoa, mutta pehmenee ajan kanssa hieman. Piirakan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja uudelleen lämmittää seuraavana. Maistuu tuoreeltaankin, mutta suosittelen tällöin taiteilemaan reunoista tosi ohuet. Taikina on helposti käsiteltävää, joten tämä onnistuu vaivatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti