sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Varhaiskaalipata


200g jauhelihaa (käytin broileria)
½ l suikaloitua varhaiskaalia
2 porkkanaa
1 kevätsipuli varsineen
2 dl keitettyä quinoaa
1-2 tl siirappia
suolaa ja maustepippuria
3-4 dl kaurajuomaa tai vettä

Huuhtele quinoa (1dl) huolellisesti ja keitä sitä vartin verran. Pienellä ruokasuunnittelulla keittämiseltä välttyy ja apuun tulevat edellisen päivän jämät, näin meillä. Paista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla ja maustepippurilla. Lisää pannuun pilkotut kasvikset, kuullota ja lisää sitten siirappia sekä pari desiä nestettä. Anna hautua  kannen alla kunnes kasvikset ovat kypsyneet, noin 10-15 minuuttia. Lisää quinoa ja nestettä tarvittava määrä. Mausta tarvittaessa lisää, vaikka varhaiskaali on nin ihanaa, ettei se mielestäni juuri mausteita kaipaa.. Anna hautua vielä hetki jälkilämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti