keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Mustikkakukko

Nyt on pakastimesta sitten siivottu kaikki marjanjämät ja uudelle sadolle on tilaa jahka kypsyvät. Mustikkakukko on kyllä aina hyvää, vaikka siinä mustikan seassa muutama vatukkakin vilahtaisi.
 
 

 n. ¾ dl kookosrasva/öljyseosta
1 dl sokeria
1 dl hirvelän kaurakuitusta
1 dl provenan täyskaurajauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl ksantaania
2 rkl vettä

n. 1 l mustikoita
1-2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
 
Sulata kookosrasva kattilassa ja lisää siihen öljy. Anna seoksen jähmettyä kylmässä ja vatkaa sitten sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Mittaa marjat, perunajauho ja sokeri uunivuoan pohjalle ja sekoita yhteen. Taputtele taikinasta kansi marjojen päälle. Pistele kansi haarukalla. Paista kukkoa 200 asteessa 30-35 minuuttia. Tarjoa kaurajuoman, vaniljakastikkeen tai sopivan jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti