sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Grillivartaat

Grillivartaat on kivaa syötävää, jotenkin ruoka tikusta syötynä maistuukin paremmalta. En vaan tiedä miksen koskaan ennen ole tajunnut tehdä niitä näin. Aina on tullut orjalliseti kuutioitua lihat ja sitten on ottanut pattiin, kun palat kypsyvät niin kauan, että tikut palaa, huolimatta siitä kuinka kuuliaisesti niitä on liotettu. Tällä tavalla valmistettuna lihat kypsyivät nopsasti ja syöminen oli helppoa, kun lihalla oli tarttumapintaa pitkällä matkalla.


Leikkasin lihat (käytettiin broilerin rintafileitä ja porsaan sisäfilettä) ohuiksi noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi. Broiskun pilkoin pitkittäin niin, että sain lihasyyt halki. Possu pätkin filepötköstä ohuehkoiksi siivuiksi. Marinadit tein jälleen tunteella ja tietysti mittaamatta. Possulle laitoin öljyä, omenaviinietikkaa, siirappia, sinappia, mustapippuria, suolaa sekä valkosipulia. Broiskulle myös öljy, etikka, siirappi, suola ja mustapippuri sekä paprikajauhetta ynnä ruohosipulia. Öljyn ja etikan suhde on kutakuinkin 3 osaa öljyä ja 1 osa etikkaa. Loput onkin sitten makuasia. Lihojen ei tarvitse uida marinadissa, riittää kun sitä on tasaisesti ohut kerros joka puolella. Lihoja marinoin pari tuntia, viimeiset puoli tuntia huoneen lämmössä. Sitten pujottelin lihat hyvin liotettuhin varrastikkuihin niin, että jäävät periaatteessa kiharaisen näköiseksi. Suosittelen kokeilemaan tätä tapaa. Lastenkin oli tosi helppo syödä näitä, eikä kertaakaan lähtenyt lihat lentoon. Isäntä jo suunniteli seuraavaa kertaa varten naudanlihaisia versioita chilillä maustettuna. Ehkäpä tässä voisi olla hyvä juhannusruoka. Pitäisiköhän mittailla marinadin sisältö tuolloin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti