tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kauraperunawrapit

Tortillat on kivaa syötävää, mutta meidän perinteiset  mallit sisältävät tattaria ja tänään ei ollut tattaripäivä. Onneksi ei ollutkaan, koska sen seurauksena syntyi jotain tortillojen ja täytettyjen lettujen väliltä. Nämä olivat lettujen tapaan ihanan pehmoisia, mutta samalla yhtä kestäviä kuin tortillat. Lasten oli helppo syödä pehmeää wrappia, joka kuitenkin kesti mukavasti lapsen kengissä olevasta tortillatekniikasta aiheutuvaa rasitusta.


n. 3 dl löysää perunamuussia
2 dl provenan täyskaurajauhoa
1 tl psylliumia
2 rkl perunajauhoa
ripaus suolaa
Sekoita taikinan ainekset yhteen ja vaivaa niin kauan, että taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Anna taikinan seisoa hetki ja jaa se sitten kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse palloista kahden kelmun välissä mahdollisimman ohuita lättyjä. Pieni määrä perunajauhoja auttaa kaulitsemisessa. Näiden kaulitseminen oli astetta haastavampaa kuin perustortillojen, mutta onnistui kuitenkin suht vaivatta. Paista lättyjä molemmin puolin kuivalla kuumalla pannulla kunnes pintaan ilmestyy ruskeita pilkkuja.

Kuvassa on Kaverin wrappi, jonka täytteenä oli broileria, tuorekurkkuraastetta ja kesäkurpitsatahnaa. Kaveri vetäisi kaksi plättyä, joten hyvää taisi olla. Todettiin jälleen wrapit siitäkin mukaviksi, että ruoka pysyy piilossa ja annoskateus poissa. Ei kaikkien tarvitse leikkiä allergiaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti