torstai 14. kesäkuuta 2012

Katsauspäivän letut (sisältää riisiä)

Mummoni teki lapsuudessani usein riisipuuron jämistä lettuja ja ne kyllä olivat hyviä. Mummon letut oli makeita, mutta meillä tällä kertaa suolaisia. Letut on muutenkin näppärä tapa saada kullannuput syömäpuuhiin ja jääkaapista jämät kiertoon.



2 dl vegejuomaa (käytin kauraa)
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 dl provenan täyskaurajauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl keitettyä riisiä
½ tl suolaa
½ tl sipulijauhetta
ripaus oluthiivahiutaleita

Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota vartti. Paista letut öljytyllä pannulla. Miksei taikinaan voisi laittaa esim. quinoaakin riisin sijasta. Kohderyhmän huomioiden voi mausteiden määrää ja laatua säätää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti