perjantai 15. kesäkuuta 2012

Asiaa kaurakermasta


Kyllä sitä ihminen joskus osaa kangistua kaavoihinsa. Kaverin rypsiallergia on sulkenut käytöstämme kaikki kaurakermat. Väärin! GoGreen kaurakerma on auringonkukkaöljypohjainen ja siis sopii Kaverille siltä osin. Vielä pitää katsoa nuo apuaineet, että mitä ne mahdollisesti tekevät. Mutta miten siis olen voinut missata tämän tuotteen.

Rupesin oikein antaumuksella tätä asiaa pohtimaan, enkä keksinyt syytä tähän mokaan, en ennenkuin aloin kokkailla kanakastiketta. Koostumus, se se oli. Aikoinaan imetysdieetin aikana totesin, että Keijussa ja Oatlyssa on huomattavasti kermaisempi koostumus ja muistaakseni makukin. Jostain kumman syystä GoGreenin kerma pamahtaa pannulla lähes välittömästi täysin luiruksi. Jotenkin tuli sellainen olo, että on aivan sama korvaako kerman kauramaidolla vai tällä, varsinkin kun tämän joutui tärkkelyksellä suurustamaan siinä missä kauramaidonkin. Harmittaa. Arvatkaa olinko kermoissani. Kastikkeet teen varmaan jatkossakin kauramaidolla ihan jo siitä syystä, etten tahdo lisäaineita, joista ei ole mainittavaa hyötyä. Ehkä tämän kanssa kastike oli ihan piirun verran kermaisemman makuinen (lyhyt oli piiru) tai sitten kuvittelin. Luulen, että tämä toimisi paremmin niin, että lurauttaa juuri ennen tarjoilua valmiin kastikkeen joukkoon, eikä siis kuumenna enää yhtään. Ja leivontapuolella aion todellakin kokeilla. Siellä saattaa toimia mainiosti varsinkin, kun maku on aika makeahko. Vaan en valita en, kaikki sopivat tuotteet otetaan ilolla vastaan ja etsitään niille sopivat käyttökohteet, niin tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti