tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kesäkurpitsatahna

Jäälleen tahnaa, tällä kertaa kesäkurpitsasta. Tämä muistutti erittäin paljon munakoisotahnaa, ei ihan niin hyvää, mutta melkein. Ja tämän kanssa ei tarvitse Kaverinkaan kohdalla säästellä, kun sopii varmasti. Tämä löysi jo tiensä kanawrappien väliin ja tätä tullaan käyttämään majoneesin asemasta vielä monessa. Ihan jo polttelee tehdä kesäkeittiössä hampurilaisia.


 1 kesäkurpitsa
5 paahdettua valkosipulin kynttä
2 rkl sopivaa öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa kahtia ja aseta puolikkaat uunivuokaan kuoripuolet alaspäin. Sipaise puolikkaiden leikkuupintoihin öljyä ja ripaus suolaa. Laita pohjalle myös valkosipulin kynnet. Paahda kurpitsoja 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia kunnes kurpitsa on täysin pehmeää. Valkospulinkynnet voi poistaa uunista hieman aiemmin. Kaavi kurpitsanliha kuorista kulhoon ja lisää joukkoon kuoritut valkosipulit sekä öljy. Soseuta sauvasekoittimella tasiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti