maanantai 18. kesäkuuta 2012

Pintamaustetut broilerinuijat

Joskus silloin entisessä elämässä, tällä tarkoitan aikaa ennen lapsia, tykättiin miekkosen kanssa kovasti cajun maustetusta broiskusta. Jostain tv-ohjelmasta aikoinaan tämän maustamistavan bongasin ja upposi kyllä heti. Lasten ja varsinkin allergioiden jälkeen tämä ohje oli vaipunut unholaan, josta se oli aika nyt vapauttaa. Cajun meininki on vaihtunut astetta miedompaan, mutta pientä potku sai aikaiseksi näilläkin mausteilla. Mazena ja sokeri antavat broiskuille ihanan rapean pinnan. Tämä ohje sopii hyvin niihin päiviin, kun on unohtanut marinoida broiskut edellisenä päivänä.


8 broilerin koipipalaa

2 rkl maizenaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl rouhittua mustapippuria
½ tl inkivääriä
½ rkl sokeria
1½ tl suolaa

Mittaa mausteet muovipussiin. Jaon mausteseoksen kahteen pussiin, näin mausteet saa jakautumaan tasaisemmin lihojen pintaan. Sekoita maustesos hyvin ja laita lihat pussiin. Ravistele pussia niin, että mausteseosta on tasisesti joka puolella. Lado broiskut uunivuokaan. Vuoan on hyvä olla niin suuri, etteivät lihat kosketa toisiaan. Anna lihojen maustua huoneen lämmössä puoli tuntia. Paista broiskuja 220 asteessa noin 45 minuuttia. Käännä lihoja muutaman kerran paistamisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti