sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Munaton valkosipuli"kevyt"majoneesi

Munaton majoneesi on mukava lisä rajoittuneeseen ruokavalioomme, mutta aika ajoin hirvittää sen sisältämä öljyn määrä. Eihän sitä kyllä tule paljoa kerralla syötyä, mutta silti. Tässä yhdenlainen kevennysyritys. Aika löysä koostumuksesta tuli, voisi mennä vaikka salaatinkastikkeenakin. Suosittelen kokeilemaan, vaikka ei olisi suuri valkosipulin ystävä. Paahdetun valkosipulin maku on yllättävän pehmeä.


1 rkl perunajauhoa (myös tapioca toimii)
1/4 tl ksantaania
2 rkl kylmää vettä
3/4 dl sopivaa öljyä
n. 1/4 dl kaurajuomaa
½ tl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
1/4 tl tomusokeria
paahdettuja valkosipulin kynsiä (käytin 6 kpl)
Leikkaa valkosipulista "hattu" pois niin, että sipulin sisuksen rakenne on näkyvissä. (Laitan joskus kuvan) Laita sipuli folioon, lorauta päälle öljyä ja kääri folio nyytiksi. Grillaa sipulia noin 20-30 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit nakata nyytin myös kuumaan uuniin. Sipuli on valmis, kun siinä on hieman ruskean sävyjä ja sisus on pehmoinen niin, että kynnet irtoavat kuorista puristamalla.

Mittaa kulhoon ksantaani, jauhot ja vesi. Sekoita sähkövatkaimella valkoiseksi massaksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja etikalla sekä paahdetuilla valkosipulin kynsillä (muhensin kynnet ensin haarukalla). Vatkaa joukkoon vielä kauramaito. Tästä tulee myös tosi hyvä aito majoneesi ilman kauramaitoa, tällöin öljyn määrää on hyvä lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti