keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Täyskaurainen pizzapohja

Voihan kevät. Kaverin nahkatilanne on viime päivinä ollut sietämätön. Luultiin jo, että tilanne oli rauhoittumaan päin, kun Kaveri oli siloinen kuin mikä. Nyt taas tuntuu, että on aivan sama mitä kasvista Kaveri syö, iho kukkii. Ja kukkiminen tarkoittaa verestävää laaja-alaista ihottumaa, joka kyllä rauhoittuu kortisonilla, kun raaskii tarpeeksi hölvätä. Jokainen nyt varmaan tietää, ettei kortisonia voi varsinkaan pienelle lapselle käyttää jatkuvasti useita kertoja päivässä. Toive on suuri, että tilanne rauhoittuu siitepölyajan väistyttyä. Nyt on ollut pakko antaa Kaverille sellaista ruokaa, joka ei varmuudella ärsytä ihoa. Pizzapäivän anti olikin tänään täyskaurainen pizzapohja, täytteinään löysää pinaattiperunamuussia ja broileria. Onneksi marja- ja hedelmäosasto antavat ravitsemuksellisesti hieman helpotusta. Kyllä nämä pöperöt silti hieman hirvittävät, kun mielikuva Kaverin ikäisen ruokavaliosta pyörii enemmän siellä iloisenkirjavalla kasvissektorilla. No näillä on nyt vaan mentävä. Tässäpä jälleen jakoon yksi idea näihin erittäin rajoittuneisiin kokkailuihin. Jos ei raaka-aineilla, niin edes valmistustavalla on mukava saada ruokiin pientä vaihtelua.

 

1 dl vettä
2 tl hiivaa
1 tl psylliumia
1 tl siirappia
1 rkl sopivaa öljyä
ripaus suolaa, oreganoa ja basilikaa
½ tl sipulijauhetta
½ dl puhdaskaurahiutalita
2 ¼ provenan täyskaurajauhoja

Täytteeksi laitoin:
noin desin löysää pinaattiperunamuussia, jonka maustoin oluthiivahiutaleilla ja ripauksella suolaa
sekä viisi pientä broilerpyörykkää kuutioituna.
 
Mittaa kulhoon lämmin vesi ja lisää siihen psyllium, hiiva sekä siirappi. Anna seisoa hetki ja lissää sitten öljy, mausteet sekä kuivat aineet. Sekoita taikinaa vatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan. Yleensä kaulin pizzapohjat kahden leivinpaperin välissä, mutta tämän sai hyvin tehtyä öljytyin käsin taputtelemallakin. Anna pohjan kohota peitettynä vartin verran ja lisää päälle täytteet. Paistoin pizzaa kiertoilman alalämmöllä 200 asteessa vajaan vartin. Normiuunin keskilämmöllä luulisin 225 asteen olevan hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti