lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kuningatarmuffinssit

Muffinsseja on kiva leipoa lasten kanssa, varsinkin näitä allergiamalleja, kun ei tarvitse vaahdottaa mitään. Pienet apulaiset  voivat heilua kauhan varressa koko ajan, koska leivonnalle tyypillset kriittiset vaiheet puuttuvat, sen kun suunnilleen sekoittelee. Ollaan tällä taikinalla tehty myös piirakkaa, tällöin kannattaa paistoaikaa hieman pidentää.


2 dl provenan täyskaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljaa
¼ tl ksantaania
1 dl oolannin muussiainesta
2 dl kaurajuomaa
¼ dl sulaa kookosöljyä ja ½ tl suolaa
tai
saman verran maidotonta margariinia sulatettuna
mustikoita ja vadelmia
Mittaa kulhoon kaurajuoma, vanilja sekä muussiaines ja sekoita. Sulata kookosrasva tai margariini ja kaada se nesteen joukkoon. Anna seisoa vartin verran niin, että muussiaines sulaa. Mittaa toiseen astiaan kaikki kuivat aineet, sekoita ne keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Kaada taikina muffinssivuokiin ja ripottele päälle mustikoita ja vadelmia. Suosittelen käyttämään muffinssipeltiä, etteivät muffinssit leviä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Sirottele tomusokeria muffinssien päälle ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti