tiistai 19. kesäkuuta 2012

Näkkileipä (sis. riisiä)



 ½ pss kuivahiivaa
1 tl psylliumia
2½ dl vettä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
1 dl provenan täyskaurajauhoja
1 dl tummaa riisijauhoa
½ dl maizenaa
1 tl tattarirouhetta
1 dl tattrilesettä
1 dl puhdaskarahiutaleita
½ dl hirvelän kaurakuitusta
2 rkl pellavansiemeniä
(½ dl tattrijauhoa)

Mittaa kulhoon lämmin vesi, psyllium, hiiva, öljy ja suola. Sekoita ja anna seisoa hetki. Lisää kuivat aineet ja sekoita mielellään koneella muutaman minuutin ajan. Riisittömän ohjeesta saa korvaamalla riisijauhon esim. tattarijauholla. Kohota taikinaa peitettynä noin 30 minuuttia.  Mikäli taikina tuntuu kohottamisen jälkeen liian löysältä kaulittavaksi, lisää siihen ½ dl jauhoa, käytin tattaria. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyörittele palloiksi. Kauli pallot ohuiksi kiekoiksi jauhotetulla pöydällä. Paista leipiä 250 asteiseesa uunissa (käytin kiertoilmaa) noin 10-12 minuuttia. Käännä leivät paistamisen puolivälissä. Nosta kypsät leivät ritilän päälle. Itselläni jäi muutama leipä paikoin hieman pehmeäksi ja näitä leipiä paistoin vielä muutaman lisäminuutin. Toimi oikein mainiosti, vaikka leivät olivat jo jäähtyneet. Säilytä kuivassa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti