torstai 14. kesäkuuta 2012

Uutisia ruokarintamalta

Nyt eletään jännittäviä aikoja. Riisi on ollut Kaverin ruokavaliosta nyt poissa puoli vuotta. Riisin kanssahan ei olla koettu mitään kauhun hetkiä, mutta atopian pahentumista tuo aikoinaan aiheutti siinä määrin, että jo kertaalleen sopivana ruoka-aineena oli pakko jättää pois. Meidän viljaelämä on vaan niin rajoittunutta, että olisi kiva saada riisi takaisin edes kerran viikkoon rotaatiossa. Toiveikas olen tämän suhteen. Kaverihan vetää pääosin kauraa ja nyttemmin kerran viikkoon tattaria. En tiedä mikä siinä on, mutta quinoa ei uppoa kuin risottona ja riisin come back toisi kyllä ruokien laittoon mukavasti uusia ulottuvuuksia. Sormet saa syyhyämään myös mahdollisuus riisimaidosta, sitä kun saa rypsi- ja rapsivapaana, eli auringonkukkaöljypohjaisena. Nuo öljyiset maidot toimivat monasti paremmin ruoanlaitossa ja makuvaihtelukaan ei olisi pahitteeksi.

Maidosta toiseen maitoon. Meillä on levännyt kaapin perällä myös purkillinen mantelimaitoa. Tein taannoin löydön Prismasta. Ja siis tämäkään ei sisällä tuota pahamaineista rypsiä, jota joka paikkaan on tungettu. Jotenkin vaan pelottaa nämä pähkinäjutut. Kaveri kun saa tietyistä ruoka-aineista todella nopeita reaktioita joihin liittyy voimakasta pään alueen turvotusta. Ja meillä on hiljattain takana yhdenlainen ambulanssikokemus hengitysjuttuihin liittyen. Tällaiset säikyttää. Tällä pohjalla mantelimaito on saanut tekeytyä kaapin kätköissä. Vaan kyllä mantelikin olisi ihan huippujuttu. Täytynee vaan rohkaista mielensä ja mennä vaikka sairaalan parkkipaikalle mantelimaitoa maistelemaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti