torstai 28. helmikuuta 2013

Coleslaw ton-ton-ton ja hodarit

Allergiat aiheuttavat vilkasta liikehdintää netissä ja täytyy sanoa, että on kyllä joka kerta ihanaa löytää jotakin uutta. Allergiamatkalla blogi on yksi niistä, joita tulee seurattua aktiivisesti. Sieltä tässä hiljattain bongasin kaikettoman majoneesin ohjeen, joka ilokseni oli huomattavasti kevyemmän oloinen kuin se versio, jota meillä on aiemmin tavattu tehdä. Hieman muuttelin ohjetta mausteiden osalta, tillin jätin pois ja valkosipulia ripsautin reilummin, etikkaa laitoin hieman säästeliäämmin, nesteenä käytin kaurajuomaa. Molemmat ohjeet ovat erittäinkin käyttökelpoisia, tämä juoksevampi malli toimi todella kivasti coleslaw salaatissa. Kiva, että Kaverikin pääsi tätä herkkua maistelemaan muun perheen seuraksi. 2 dl majoneesiin käytin 2 isoa porkkanaa ja noin ½ l kaaliraastetta. Yksinkertaisuudessaan valmistusprosessi on seuraava: valmista majoneesi, raasta porkkanat ja kaali ja sekoita yhteen. Tehdessä mietiskelin jo purjosipulilla ryyditettyä versiota. Täytynee testailla.


Tällä kertaa coleslaw löysi tiensä hodareitten väliin. Hodarisämpylät leivottiin vesirinkelitaikinasta ja täytyy jälleen kehua sen leivottavuutta. Näiden gluteenittomien leipominen lasten kanssa osaa välillä olla hankalaa, mutta tämän taikinan kanssa onnistui mainiosti.






1 kommentti:

  1. Ompas maukkaan näköisiä hodareita ja tuo raaste on aivan mahtavan hyvää!! :) Mä söin tuollaista Tallinnassa vasta äskettäin ja tykästyin siihen kovasti! Täytyykin tehdä tuota kotona joku kerta! Kiitos ihanasta ohjeestasi! <3

    VastaaPoista