torstai 7. helmikuuta 2013

Perunapiirakka goes Parma

Meillä tykätään paistaa piirakoita aina silloin tällöin. Täytteiden kanssa on villiinnytty, koska monikaan perinteinen täyte ei ihan sellaisenaan meille käy. Tämän päivän ulkoiluretken eväät muotoutuivat myös piirakan mallisiksi. Kannattaa muuten kokeilla. Nämä ovat sellainen mukava all in one ratkaisu. Lihat ja muussi yksissä kuorissa.

Piirakan kuoret tein tätä ohjetta mukaillen, sillä erotuksella, että osan tattarijauhoista korvasin kaurajauholla. Täytteeksi laitoin Oatlyn kaurajuomaan keitettyä perunamuussia. Muussin sekaan eksyi oliiviöljyssä haudutettua sipulia ja parmankinkkua. Mausteeksi persiljaa, valkosipulijauhetta ja ripaus mustapippuria. Suola kannattaa tarkastaa ennen sen lisäämistä. Piirakat paistoin kiertoilmauunissa 250 asteessa 20 minuutin ajan. Kypsät piirakat voitelin oliiviöljyllä. Mahdottoman maukkaita olivat. Luulen, että näitä tullaan tekemään seuraaviin juhliinkin. Jotenkin kiva yllätys tuo täyteläinen maku, kun odottaa puraisevansa ihan perusperunapiirakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti