tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin tortut (ton-ton-ton ilman mantelia)

Minulle kerrottiin tänään puhelimessa, että on Runebergin päivä. Hyvin ollaan taas kartalla. Mutta kiitos vaan kertojalle, näistä tuli hyviä. Ei ihan perinteisen tortun makuisia, mutta tosi hyviä silti. Tehdään toistekin ja ihan ilman Runebergin päivääkin. :)


3/4 dl oliiviöljylevitettä tai öljy/kookosöljyseosta
3/4 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
 1 tl psylliumia
1½ dl kaurajuomaa (oatly luomu)
1 tl omenaviinietikkaa
½ rkl pellavarouhetta
½ dl luontaisesti gluteentonta korppujauhoa (itse tehty)
½ dl kurpitsansiemenjauhetta (jauhan itse)
1 dl provenan täyskaurajauhoa
3/4 dl tattarijauhoa
½ dl perunajauhoa
1/4 tl ksantaania
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus pomeranssia ja suolaa

Sekoita yhteen rasva, sokeri, siirappi, psyllium, kaurajuoma, etikka sekä pellavarouhe. Mikäli käyttää levitettä, rasva erottuu, mutta tämä ei haittaa. Anna turvota hetki. Sekoita tällä välin kuivat aineet yhteen ja lisää ne nesteeseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikina muffinssivuokiin. Itse sain tästä aikaiseksi 10 torttua. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. 
Koristele jäähtyneet tortut tomusokerikuorrutteella ja vadelmahillolla/soseella. Itse kiehautin täytteen vajaasta desistä pakastevadelmiaja ruokalusikallisesta taloussokeria. Keitin marjoja miedolla lämmöllä kunnes koostumus oli hillomainen, arviolta vajaat 10 minuuttia. Täyte oli jotenkin mukavan raikas ja ainakin omasta mielestäni maistuvampi kuin perinteinen hillo.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti