maanantai 11. helmikuuta 2013

Aurinkokuivattu tomaatti leipä

Meillä on hiljalleen kokeiltu tomaatin sopivuutta ja ainakin kypsässä muodossa Kaveri tomaattia vetelee silloin tällöin. Kokeilussa on ollut tomaattipyree ja ketsuppi. Nyt uskaltauduin leipomaan aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua leipää. Tuli hyvää ja ainakaan välittömiä oireita ei ole ilmaantunut.


½ l kaurajuomaa 
(oatly luomu)
1 pss kuivahiivaa
1½ rkl psylliumia
1 rkl finaxin hapanjuurta
1 tl sokeria
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
2 sipulia
2 tl valkosipulijauhetta
8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
(½ 200g purkista)
1 dl profiber perunakuitua
1 dl perunajauhoja
2 dl provenan täyskaurajauhoja
3 dl tattarijauhoja
1 dl liotettuja auringonkukan siemeniä

Lisää lämpimään kaurajuomaan psyllium, hapanjuuri, sokeri sekä hiiva. Sekoita tasaiseksi ja jätä turpoamaan. Kuori ja pilko sipulit ja kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää lopuksi sekaan pienityt tomaatit ja mausta valkosipulijauheella. Lisää sipuli-tomaattiseos taikinaan. Lisää myös suola sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi noin viiden minuutin ajan yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Muotoile taikinasta öljytyin käsin leipä. Itse tykkään ripotella leivinpaperin päälle pellille hieman jauhoa, kuten myös muotoillun leivän päälle. Anna leivän kohota peitettynä puolisen tuntia ja paista sitten 200 asteessa 45-50 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä leipää ja ihania ohjeita! :) <3

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Ja valtavan hyviä ohjeita sinullakin. Innostuin kovasti gluteenittomasta mämmistä. Pientä tuunausta ja tänä vuonna meilläkin herkutellaan :)

    VastaaPoista