maanantai 4. helmikuuta 2013

Täytetyt porsaanulkofilerullat

Maanantai tuntuu paljon mukavammalta, kun syö sunnuntairuokaa. ;) Jääkaapissa lojunut porsaanulkofile, joka oli siis tarjouksesta pakko ostaa, valmistui ihaniksi täytetyiksi liharulliksi. Tästä taitaa muodostua yksi lopputalven suosikeista, niin maistuvaa oli.


Leikkaa porsaan ulkofilee (n. 800g) noin sentin paksuisiksi leikkeiksi ja nuiji ne ohuiksi. Sipaise jokaisen leikkeen pintaan ½-1 tl sinappia (käytin kotisinappia) ja mausta pienellä ripauksella suolaa. Leikkaa 2 sipulia ja 6-7 siivua parmankinkkua pieneksi kuutioksi. Kuullota sipuleita reilussa oliiviöljyssä hetken aikaa ja lisää sitten joukkoon kinkku. Jatka kypsentämistä kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä. Mausta mustapippurilla ja valkosipulijauheella. Anna täytteen jäähtyä hetki ja levitä täyte sitten leikkeiden päälle. Rullaa lihat ja sulje coctailtikuilla. Paista rullia pannulla niin, että ne ruskistuvat kauttaaltaan. Älä huuhdo pannua välillä, näin saat kaikki maut talteen. Itse poistin tikut paistamisen jälkeen, mutta ne voi hyvin poistaa syömisen yhteydessäkin. Tikkujen poistamisessa pinsetit toimivat hyvänä apuna.


Mittaa kulhoon vajaa 1 rkl perunajauhoa ja 1/4 ti ksantaania. Lisää tilkka kaurajuomaa (oatly luomu) ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten ½ litraa kaurajuomaa jauhoseoksen joukkoon ja sekoita yhteen. Kaada neste lihojen päälle pannuun ja anna kiehahtaa, niin että seos sakenee. Tässä vaiheessa voi lisätä vielä hieman kaurajuomaa, mikäli seos alkaa muistuttaa kiisseliä. Mausta kastike suolalla, kuivatulla persiljalla, valkosipulijauheella, mustalla pippurilla selä 1 tl oluthiivahiutaleita. Nostele liha uunivuokaan ja kaada kastike päälle.


Paista 200 asteessa noin tunti. Lihoja kannattaa käännellä muutamaan otteeseen paistamisen aikana. Mellä maitoa sietävät lisäsivät oman annoksen päälle nokareen ranskankermaa, mutta todella maukasta oli ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti