sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Valkosipulipatonki ton-ton-ton 2 kpl

Meillä ollaan tavattoman ihastuneita taannoiseen vesirinkelitaikinaan sen leivottavuuden ja tietenkin myös maun vuoksi. Tällä kertaa taikina muuntautui valkosipulipatongeiksi. Perustaikinaan lisäsin reilun teelusikallisen valkosipulijauhetta ja siinä se. 


Valmista taikina ja leivo siitä kaksi patonkia. Kohota patonkeja peitettynä noin vartin verran. Viillä patonkien pintaan pitkittäiset viillot terävällä veitsellä, sipaise pinnat vedellä ja ripottele patonkien päälle hieman valkosipulijauhetta. Paista patonkeja kiertoilmalla 180 asteessa 25-30 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilän päälle, näin pohja pysyy mahdollisimman rapeana. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti