torstai 28. helmikuuta 2013

Omenapiirasta

Monta kertaa olen harmitellut, ettei enää voi leipoa kermaviilitäytteisiä piiraita tai edes sen kaltaisia. Eihän tämäkään nyt sellaisia korvaa, mutta meillä kyllä tykättiin kovasti pienestä vaihtelusta, jonka tämänkertainen täyte tarjosi. Parasta piiras oli ehdottomasti seuraavana päivänä, kun sisus oli saanut kunnolla asettua viileässä. Luulenpa, että omenan sijasta täytteeseen voi hyvin käyttää vaikkapa marjojakin. Mikäli persikka sopii, suosittelen kokeilemaan. Ehkäpä meilläkin kesemmällä tullaan näitäkin variaatioita kokilemaan. Pohjan tein taannoisen tuttifruttimuffinssitaikinan ohjeella, jonka tuplasin. Laitan sen nyt vielä tähänkin, jotta ei tarvitse erikseen kaivella. Täyte varmasti toimii tämänkin piirakan ohjeella.


1 dl provenan täyskaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl sokeria
1 banaani muussattuna
3/4 dl sopivaa öljyä
2 dl (appelsiini)mehua

Täyte:
2 luomuomenaa kuutioituna
1 rkl perunajauhoja
1 tl ksantaania
2 dl kaurajuomaa (oatly luomu)
2 rkl tomusokeria
ripaus suolaa
½ tl aitoa vaniljaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
½-1 tl kanelia
1/4-½ tl inkivääriä

Mittaa kulhoon perunajauho ja ksantaani sekä noin ½ dl kaurajuomasta. Vatkaa tasaiseksi sen aikaa, että seos sakenee hieman. Lisää tomusokeri, öljy ja vanilja sekä lopuksi loput kaurajuomasta koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon kuutioidut omenat sekä mausteet. Sekoita.

Valmista taikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon mehu, öljy sekä muussattu banaani ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina piirasvuokaan, joka on voideltu öljyllä ja jauhotettu tattarijauhoilla. Kaada omenatäyte tasaisesti taikinan päälle. Paista piirakkaa 170 asteessa kiertoilmalla noin 25 minuuttia. Kuten mainittu, ehdottomasti parasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti