tiistai 19. helmikuuta 2013

Mustikkapiiras ton-ton-ton


1½ dl provenan täyskaurajauhoa
1 ½ dl tattarijauhoa (Keskisen mylly)
1 dl perunajauhoa
½ tl psylliumia
1/4 tl ksantaania
½-1 tl suolaa
2½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
ripaus kanelia ja jauhettua kardemummaa
1 dl omenasosetta (Bonne) tai 1 prk piltin omenasosetta
1½ dl kaurajuomaa (Oatly luomu)
3/4 dl öljyä 
(1 osa oliivi-, 1 osa auringonkukka- ja 1 osa kookosöljyä)
n. 2 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää omenasose, kaurajuoma sekä öljyt. (Kookosöljy lämmitetään juoksevaksi). Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada piirasvuokaan. Sipaisin vuokaa öljyllä ja jauhotin tattarijauholla, mutta en kyllä tiedä kuinka tarpeellista tämä on. Luulen, että toimii ilmankin. Ripottele taikinan päälle mustikat. Paista piirasta 200 asteessa noin puoli tuntia. Piiras maistuu ihan tällaisenaan tai sen seurana voi tarjota esimerkiksi vaniljakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti