torstai 14. helmikuuta 2013

Kasvisleipä

Kasvissosekeitto toimii todella kivana pohjana leivälle. Varsinkin näihin gluteenittomiin se antaa mukavaa makua, koostumusta ja tulee muuten ihanan kostea leipä.


2 dl kaurajuomaa (oatly luomu)
1½ rkl psyllium
1 rkl finaxin hapanjuurta
½ rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
1-1½ tl suolaa
1 dl tattarirouhetta
3 dl provenan täyskaurajauhoja
3 dl tattatijauhoja
½ dl perunajauhoa
3 rkl öljyä
½ dl siemeniä 
 (käytin auringonkukkaa ja kurpitsaa)

Sekoita keitto ja kaurajuoma yhteen. Lämmitä seos ja lisää siihen psyllium, hapanjuuri, hiiva sekä siirappi. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää loput aineet, jauhot parissa erässä, ja vaivaa taikinaa viiden minuutin ajan yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kaada taikina voideltuun tai leivinpareilla vuorattuun leipävuokaan. Kohota leipää puoli tuntia peitettynä ja paista sitten 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa leipä jäähtymään mielellään ritilän päälle, tällöin kuori pysyy rapeana.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti