keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Omenaisia lettuja

Tällä kertaa suosikkilettutaikinasta taiteiltiin omenaisia herkkuja. Maistui kivasti hieman jouluiselle ja sehän ei haittaa, kun maakin on mukavasti pikkuisen valkea. Kyllä tässä alkaa jo pientä joulumieltä olla ilmassa. Tuntuu fiilis aikaistuvan vuosi vuodelta. Hmm, alkaakohan sitä tulla vanhaksi... :)


1 luomu omena
  2 rkl tärkkelysjauhoa
1/4 tl ksantaania
4 dl kauramaitoa (oatly)
2 dl provenan täyskaurajauhoa
2-3 rkl sokeria
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/4 tl aitoa vaniljaa
½ tl kanelia
(kookos)öljyä paistamiseen
 
Mittaa kulhoon tärkkelys, ksantaani ja neljännes kauramaidosta. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota hetki. Kuori sillä välin omena ja poista siitä siemenkota. Leikkaa omena ohuiksi siivuiksi. Paista letut kookosöljyssä pannulla. Aseta lettujen päälle siivu omenaa heti kun olet annostellut taikinan pannulle ja kaada omenan päälle vielä loraus taikinaa, muuten omenat karkaavat lettuja käännettäessä.

Tällä ohjeella tulee myös tosi kivat amerikkalaishenkiset blueberry pancakesit, kun jättää tuon kanelin pois, tuplaa leivinjauheen määrän ja tietenkin vaihtaa omenan mustikoihin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti