sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Marinoidut paprikat kera parmankinkun

Tässäpä hieman erilaista juhlatarjottavaa sen iänikuisen voileipäkakun ja suolaisen piiraan tilalle. Mikähän siinä on, että ihminen tuntee pakonomaista tarvetta tarjota sitä, mitä on aina totuttu tarjoamaan, vaikka toteutus olisikin lähes mahdotonta tässä allergiamaailmassa. Nytpä päätin astua tuntemattomaan ja tarjota jotakin ihan muuta. Pohdiskeliin porukalla ruokia, joista pidämme ja joita kaikki voivat syödä ja tulos oli seuraavanlainen: parmankinkku nam, patonki nam, tuorejuusto/Kaverin tuorejuustomainen levite nam ja vielä paprika kera hyvän oliiviöljyn ynnä balsamicon nam. Päädyimme siis tarjoilemaan kauratattaripatonkia muutaman lisäkkeen kera. Patonki tehtiin taasen tunteella, joten ohjetta ei ole jakoon antaa, mutta leipä nyt on leipää. Tärkeintä oli kaikki muu ja tältä se näytti....


Halkaise pestyt paprikat ja lado puolikkaat pellille kuori ylöspäin. Öljyä paprikoiden pinta ja ripottele päälle hieman suolaa. Paahda paprikoita uunissa kunnes pinta alkaa paikoitellen mustua. Itse pidin ensin vartin 200 asteessa kiertoilmalla, jonka jälkeen jatkoin paistamista vielä 20 minuutin ajan normaalilla keskilämmöllä samassa lämpötilassa.

Kuori hieman jäähtyneet paprikat ja leikkaa siivuiksi.


Paprikasuikaleet marinoin seoksella, jossa oli 3 rkl hyvää oliiviöljyä ja 1 rkl basamicoa sekä ripaus mustapippuria, suolaa ja valkosipulijauhetta. Tuo valkosipulijauhe nyt on lähinn pyhäinhäväsitys, mutta päädyin tähän ratkaisuun, kun onneton unohdin laittaa paprikoiden kaveriksi valkosipulinkynsiä uuniin paahtumaan. No hyää oli kyllä näinkin.



Parmankinkun kaveriksi olin kaavaillut rucolaa, mutta tällä kertaa ruokakauppamme rucolatarjonta oli, no hieman kuivahkoa, joten tyydyin basilikaan. Ensi kerralla kyllä ajan toiseen kauppaan... Lautasen sipaisin oliiviöljyllä, jotta kinkun eivät liimaudu ikävästi kiinni alustaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti