sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kasviksia pannulla kera pohdinnan

Allergiat aiheuttavat sen, että lääkärin pakeilla saa vierailla tasaiseen tahtiin. Tulipa taas käytyä. Mitään uutta ja ihmeellistä ei tapahtunut ja käynnin pohjalta laadittu lausuntontokaan ei sisältänyt yllätyksiä. Lyhykäisyydessään siinä todettiin, että lapsella on laajat allergiat ja ruokavalio suppea, mutta kasvu ja kehitys ovat kaikesta huolimatta normaaleja. Tämä on jotenkin aina yhtä kutkuttava aihe. Joka ikinen kerta, kun pinnalle nousee tämä ruokavalion suppeus, tulee pohdittua samaa eli mitä muut perheet sitten syö.


Ruokavalion yksipuolisuus sai taas hymyn kareen suupieliin, kun hauduttelin pannulla meidän perheen viimeisintä lisäkesuosikkia. Voiko tätä väripalettia kutsua suppeaksi? Olisiko jauhelihamakaronimössö todellakin lapsen kasvun ja kehityksen kannalta se parempi vaihtoehto? Joo, ei oikein jaksa huolestuttaa. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä rennompi on mieli ruokien suhteen. Olisihan se maito ja muna ihan mukava lisä ruokapöytään, mutta ilmankin pärjää oikein hyvin. Vehnää meillä ei kaivata ja sitä ei syö edes se, joka voisi. Jatkamme siis näitä kasvisiloitteluja kaikissa sateenkaaren väreissä, jotta ravitsemustädillä riittäisi vastakin töitä pohtiessaan meidän Kaverin huolestuttavaa ruokavaliota. ;)

Kannattaa muuten kokeilla paistaa tai oikeastaan lähinnä hauduttaa pannulla porkkanaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa sekä herkkusieniä suht runsaassa hyvässä oliiviöljyssä, niin että kasviksiin jää kuitenkin mukavaa purutuntumaa. Mausteeksi meille riittää ihan perus suola ja mustapippuri, mutta maun mukaan, kuten aina jaksan jankuttaa. Meillä kasviksien keskinäinen suhde vaihtelee iho-oireiden mukaan, näppärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti