tiistai 23. lokakuuta 2012

Parman broileria sienitäytteellä


3 broilerin luutonta rintaa
6 siivua ilmakuivattua kinkkua
(käytin parman kinkkua)
450g herkkusieniä
3 salottisipulia
suolaa
mustapippuria
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl kuivattua timjamia
½ rkl tummaa balsamicoa
oliiviöljyä

Halkaise broilerit pituussuunnassa kahtia. Muutama pala jäi hieman paksuhkoiksi ja niitä nuijin vähän ohuemmiksi. Tässä vaiheessa lihojen pintaan voi halutessaan ripauttaa suolaa ja pippuria. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kinkku on suolaista. Meillä mentiin lasten takia ihan pippurilla enkä kyllä ainakaan itse lisäsuolaa kaivannut.

Pilko puhdistetut sienet sekä sipulit ja paista ne pannulla öljyssä Mausta sienet timjamilla, valkosipulilla, suolalla, pippruilla sekä balsamicolla. Anna sienten jäähtyä hetki ja levitä sitten broiskujen päälle. Kääri broilerit rullalle ja kääräise päälle vielä siivu imakuivattua kinkkua. Olin varannut tikkuja kiinnitykseen, mutta kinkku kyllä piti rullat niin hyvin koossa, että en sitten tikkuja kuitenkaan käyttänyt. Asettele lihat öljytyn uunivuoan pohjalle ja pirskottele hieman öljyä myös lihojen pintaan. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Kun otin kääryleet uunista oli vuoan pohjalle valunut suht reippaasti nestettä. Tästä meillä väsättiin kastike. Keitin lientä hieman kokoon ja lisäsin joukkoon 2 dl kaurakermaa. Maistuvaa. 

Jäljelle jääneet lihat syötiin leikkeleenä ja toimivat muuten siinä hommassa oikenkin hyvin. Mikäli maito sopii, suosittelen kokeilemaan näiden kanssa Arla Apetinan rucola & pesto tuorejuustoa. Sopivat yksiin kuin nenä päähän. Harmi, että kaveri ei päässyt tätä yhdistelmää maistelemaan. Eipä mitään, mielen päällä pyörii jo ajatuksia uusista levitekokeiluista...

Tämä ruoka muuten meni ainakin meillä sunnuntaipäivälliskansioon. Todella hyvä vaihtoehto juhlavampiinkin hetkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti